Boerenzoon - kooss

#Spot•on matching.

Boerenzoon

Zoals bij iedereen die actief is in de wereld van recruitment, uitzenden en detacheren staat ook hier de telefoon roodgloeiend. In veel branches zit men te springen om goede mensen en is het aanbod laag. Regelmatig uiten werkgevers noodkreten bij mij.

Wat kunt u zelf nog doen? Geen hogere wiskunde en u hoort en ziet ze overal maar de meest simpele tips die ik werkgevers nu kan geven zijn:

  • Houd de achterdeur dicht. Biedt u uw medewerkers voorwaarden die van deze tijd zijn en bent u hierin concurrerend met anderen? Kan men parttime werken voor een gezonde werk/privé balans, behoort thuiswerken tot de mogelijkheden en zijn de salarisschalen nog actueel?
  • Investeer in opleiden. Zorg ervoor dat u door middel van bij- of omscholing uw medewerkers aan boord kunt houden en nieuwe medewerkers aan kunt trekken die wellicht niet helemaal passend zijn maar wel passend zijn te maken.
  • Moeten nieuwe medewerkers persé Nederlands spreken of is het ook een overweging om uw processen aan te passen of uw huidige personeel de Engelse taal machtig te maken?
  • Breng in beeld wat uw organisatie buiten de standaard voorwaarden nou zo aantrekkelijk maakt. Hierbij gaat het vooral over sfeer, beleving en gevoel. Wat maakt u uniek en waarom is bij u werken juist zo leuk?
  • En het allerbelangrijkste ben ‘gewoon’ een goede werkgever. Dit klinkt heel simpel maar zorg ervoor dat men gewaardeerd wordt en niet alleen in geld. Zich gewaardeerd voelt, spreek waardering uit. Organiseer wat voor uw personeel, lunch samen, loop samen een blokje om voor een ander gesprek, zet MVO op de agenda, laat mensen meedenken, zorg voor betrokkenheid en loyaliteit over en weer.

Investeer in uw menselijk kapitaal want daarmee waarborgt u continuïteit voor de toekomst!

Heeft u personeel nodig?

Bent u op zoek naar een nieuwe collega welke direct bij u in dienst treedt? KOOSS ontzorgt u met de wervingscampagne en selectieprocedure en brengt enkel een selectief aanbod van potentiële matches bij u onder de aandacht.

Neem direct contact met ons op.
whatsapp KOOSS